Home » Μουσικά Νέα » Η σκληρή αλήθεια για το σύστημα με το διπλασιασμό πονταρίσματος στο στοίχημα

Η σκληρή αλήθεια για το σύστημα με το διπλασιασμό πονταρίσματος στο στοίχημα

Λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ του 2010 στη Νότιο Αφρική, γνωστός αθλητικός σχολιαστής πρότεινε στους φίλους του στοιχήματος και του στοίχημα live να δοκιμάσουν στη Novibet (ή σε κάποια άλλη στοιχηματική) το σύστημα διπλασιασμού πονταρίσματος στους αγώνες της διοργάνωσης. Ο παρουσιαστής αναφερόταν σε αυτό που στον υπόλοιπο κόσμο το γνωρίζουμε ως σύστημα Martingale. Το οποίο αρκετοί το σχετίζουν με το Βρετανό John Henry Martindale, που έπαιζε με μια τέτοια στρατηγική στο 17ο αιώνα. Και πιστεύουν απλά πως το όνομά του μεταφέρθηκε λάθος στο πέρασμα του χρόνου.

Τι είναι όμως αυτό το περίφημο σύστημα του διπλασιασμού; Γιατί έχει τόσους φανατικούς φίλους αλλά και τόσους φανατικούς επικριτές; Στη θεωρία, η στρατηγική αυτή δεν έχει όντως κάποιο ψεγάδι. Όμως, όπως και σε αρκετά πράγματα στη ζωή, θεωρία και πράξη μπορούν να διαφέρουν αρκετά. Η επιτυχία της μεθόδου Martingale μπορεί να μην έχει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα, όχι εξαιτίας των μαθηματικών που τη συνοδεύουν αλλά εξαιτίας των περιορισμών που θέτουν οι μπουκ ή οι ρυθμιστικές αρχές του στοιχήματος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πώς ξεκινάει κάποιος να παίζει με το συγκεκριμένο τρόπο; Πρέπει πρώτα να ορίσουμε ένα σταθερό ποσό στοιχήματος. Ένα ποσό που ακόμα και αν το χάσουμε για αρκετές φορές στην αρχή δεν θα πονέσει το Bankroll μας. Ανεξαρτήτως αν παίζετε στοίχημα στο https://www.novibet.gr/stoixima, ή οπουδήποτε αλλού, θα πρέπει να επιλέξετε γεγονότα με αποδόσεις άνω του δύο. Δεν είναι τυχαίο πως όταν το σύστημα έγινε για πρώτη φορά ευρέως γνωστό στην Ελλάδα, το ονόμασαν και «σύστημα με τις ισοπαλίες», καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ισοπαλίες στο ποδόσφαιρο πληρώνουν πάνω από 2.00. Ξεκινάτε λοιπόν να ποντάρετε και όσο το στοίχημά σας χάνει εσείς συνεχίζετε να ποντάρετε διπλασιάζοντας το ποσό που θα παίξετε. Μαθηματικά ο διπλασιασμός αυτός θα επιφέρει σε κάποια στιγμή (που το τυχερό σημείο θα κάτσει εκεί που πρέπει) ένα κέρδος που θα καλύψει ολόκληρο το κεφάλαιο που έχετε παίξει αλλά θα σας αφήσει και κάποιο κέρδος. Το οποίο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τις αποδόσεις που έχετε επιλέξει κατά μέσο όρο.

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα της μεθόδου Martingale

Όσοι θυμούνται το Μουντιάλ του 2010 και τις προτάσεις του παρουσιαστή, θα θυμούνται πως και εκείνος είχε προτείνει να συνδυαστεί το ποντάρισμα με ισοπαλίες. Όπου δηλαδή οι παίκτες θα διπλασιάζουν το στοίχημα σε μονά αποδεκτά στην ισοπαλία σε όλους τους αγώνες του Μουντιάλ. Στο συγκεκριμένο τουρνουά όμως η πρώτη ισοπαλία ήρθε στο 8ο ματς της φάσης των ομίλων. Κάτι που σημαίνει πως αν ένας παίκτης είχε ξεκινήσει με bankroll 100 ευρώ, θα έπρεπε να έχει φτάσει να στοιχηματίζει περί τις 13000 ευρώ στο 8ο ματς. Για να πάρει τα λεφτά του πίσω μαζί με το όποιο κέρδος.

Από αυτό το γεγονός πηγάζει και η κύρια κριτική των αμφισβητιών του Martingale. Πως δηλαδή αν κάποιος στοχεύει στα μεγάλα κέρδη θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε αρκετά χρήματα, για να μπορεί να υποστηρίξει το ενδεχόμενο που αναφέραμε παραπάνω. Βέβαια, σε πιο πρόσφατες διοργανώσεις, με εξομοιωτές που δοκιμάσαμε στο ίντερνετ, ανακαλύψαμε πως το συγκεκριμένο σύστημα θα είχε αποδώσει ικανοποιητικά κέρδη με λιγότερο άγχος και λιγότερα χρήματα.

Βέβαια, υπάρχει και κάτι ακόμα που οι περισσότεροι δεν έχουν υπολογίσει. Πώς πλέον αναφερόμαστε με όρους νόμιμης αγοράς στοιχήματος. Εκεί που το κράτος με τις ρυθμιστικές αρχές μπορούν να επιβάλουν όρια στο ποντάρισμα, στις καταθέσεις και στα μέγιστα κέρδη. Ή ακόμα και οι ίδιες οι εταιρίες για να προστατέψουν τα κέρδη τους. Για παράδειγμα, αν ακολουθήσετε τη μέθοδο του διπλασιασμού στο καζίνο στις μέρες μας, δεν θα μπορέσετε να ποντάρετε πάνω από 20 ευρώ σε ορισμένα παιχνίδια. Ή στο στοίχημα, δεν είναι σίγουρο πως όλες οι εταιρίες θα σας επιτρέψουν να τοποθετήσετε στοιχήματα 13000 ευρώ, που θα απαιτούσε η μέθοδος αν παίζατε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Γενικά, αξίζει να το δοκιμάσετε κάποια στιγμή. Απλά σιγουρευτείτε πρώτα πως τα παιχνίδια που επιλέγετε και τα πονταρίσματα σας συνάδουν με τους όρους της αγοράς. Για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων.